Translate

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

The book of the four seasons

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-20, η Ε1 Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο The book of the four seasons ("Το βιβλίο των τεσσάρων εποχών").

Στο έργο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, οι συμμετέχοντες μαθητές δημιούργησαν ένα συνεργατικό βιβλίο με ιστορίες σχετικές με τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Το ένα σχολείο εικονογράφησε την ιστορία ενός άλλου. Επίσης, το κάθε σχολείο-συνεργάτης μετάφρασε και διάβασε στη γλώσσα του μία ιστορία από ένα άλλο σχολείο. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαγωνισμό λογοτύπου για το έργο και έμαθαν την ονομασία των εποχών και των μηνών σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. 
Οι στόχοι του έργου ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν την αγάπη τους για την ανάγνωση, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στον γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο στη μητρική τους γλώσσα και στα Αγγλικά, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες, την επικοινωνία, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων και να κάνουν νέους φίλους γνωρίζοντας την κουλτούρα άλλων λαών.
Για τις ανάγκες του έργου, χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το έργο μας στα Αγγλικά.



 
Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας eTwinning: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου