Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

A journey through water

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, η Δ2 Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο A journey through water ("Ταξίδι μέσα από το νερό")

Στο έργο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών, οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν μια λίμνη ή ποτάμι ή θάλασσα της χώρας τους. Δημιούργησαν μια πινακοθήκη με θέμα "Νερό και Τέχνη", ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα "Νερό και Μουσική" και μια παρουσίαση με θέμα θρύλους για το νερό και τίτλο "Το Νερό μέσα από το Χρόνο". Τέλος, δημιούργησαν βίντεο της επίσκεψής τους σε ένα όμορφο μέρος δίπλα στη θάλασσα ή σε ποτάμι ή λίμνη της χώρας τους: οι μικροί ξεναγοί παρουσίασαν το μέρος αυτό χρησιμοποιώντας σύντομες προτάσεις στα Αγγλικά. Δημιούργησαν επίσης ένα φυλλάδιο για το μέρος που επισκέφτηκαν χρησιμοποιώντας το Canva.
Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν σε διαγωνισμό λογότυπου για το έργο και έμαθαν κανόνες καλής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Οι στόχοι του έργου ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στον γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο, να αναπτύξουν την φαντασία και δημιουργικότητά τους, την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες, την επικοινωνία, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ξένους συνεργάτες τους και να κάνουν νέους φίλους γνωρίζοντας την κουλτούρα άλλων λαών. Επίσης, δόθηκε μια ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο όπου ζουν μαθαίνοντας παράλληλα για διαφορετικές λίμνες, ποτάμια και θάλασσες στις χώρες των συνεργατών μας και συγκρίνοντας διαφορετικά μέρη.

Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το έργο μας στα Αγγλικά...

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας eTwinning: 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου