Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

North East West South = N.E.W.S.!

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, η ΣΤ1 Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο North East West South = N.E.W.S.! ("Βορράς Ανατολή Δύση Νότος = ΝΕΑ").

Στο έργο αυτό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών, οι μαθητές δημιούργησαν ένα διεθνές διαδικτυακό περιοδικό, χρησιμοποιώντας το Madmagz, ένα εργαλείο που επιτρέπει τη συνεργασία. Κάθε μήνα έγραφαν κάποια άρθρα στα Αγγλικά για θέματα που σχετίζονται με την πόλη ή τη χώρα τους. Τον Μάιο επιλέξαμε τα καλύτερα άρθρα που διαβάστηκαν δυνατά από τους μαθητές σε ένα βίντεο, όπου κάθε σχολείο διάβασε τα ίδια άρθρα στη μητρική του γλώσσα. Συλλέξαμε τα βίντεο σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο. Τέλος, τα καλύτερα άρθρα δημοσιεύτηκαν σε μια τοπική εφημερίδα στις πόλεις των σχολείων-συνεργατών.
Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν σε διαγωνισμό λογότυπου για το έργο και θυμήθηκαν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο διαδίκτυο που έμαθαν και κατά τη διάρκεια προηγούμενων έργων μας. Επίσης, συνάντησαν έναν δημοσιογράφο που τους μίλησε για το επάγγελμά του, την εφημερίδα του και γενικά για τα ΜΜΕ και τους έδωσε συμβουλές πώς να γράφουν ένα καλό άρθρο.
Οι στόχοι του έργου ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στον γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο στη μητρική τους γλώσσα και στα Αγγλικά καθώς και τις δεξιότητές τους στις νέες τεχνολογίες. Στόχος μας, επίσης, ήταν οι μαθητές να συγκρίνουν διαφορετικά είδη εφημερίδων, να μάθουν πώς δουλεύει ένας δημοσιογράφος και πώς γράφεται ένα άρθρο και να μοιραστούν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους με τους συνεργάτες τους. Τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα περιοδικό, ενισχύθηκε η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή τους και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να βρουν λύσεις σε προβλήματα που προέκυψαν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους ξένους συνεργάτες τους.

Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, όπου μπορείτε να διαβάσετε στα Αγγλικά περισσότερα για το έργο μας...

 

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας eTwinning:



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου