Translate

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Pay it forward 2

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, η Γ1 Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο Pay it forward 2 ("Χωρίς αντάλλαγμα 2"), σε συνέχεια του περσινού μας έργου με την Έκτη Δημοτικού.

Αυτό το έργο βασίζεται αφενός σε καλές πράξεις που κάναμε προς τους άλλους και τον πλανήτη μας, αφετέρου στο να καταλάβουν οι μαθητές τι είναι κλιματική αλλαγή. Λάβαμε λοιπόν μέρος σε 20 προκλήσεις για την κλιματική αλλαγή και επίσης συνεχίσαμε την «αλυσίδα καλοσύνης» που ξεκινήσαμε πέρυσι με δωρεές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, κλπ.).
Το σύνθημα μας φέτος ήταν "Υπερασπιστείτε τον πλανήτη μας, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να είστε καλοί ο ένας με τον άλλον".

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν σε διαγωνισμό λογότυπου για το έργο και έμαθαν κανόνες καλής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια του έργου στόχος μας ήταν οι μαθητές να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες στον γραπτό αλλά και στον προφορικό λόγο στη μητρική τους γλώσσα και στα Αγγλικά, που είναι η γλώσσα που χρησιμοποιήσαμε για να επικοινωνήσουμε με τους συνεργάτες μας, καθώς και τις δεξιότητές τους στις νέες τεχνολογίες, τη φαντασία και δημιουργικότητά τους. Στόχος μας, επίσης, ήταν οι μαθητές να συγκρίνουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους με αυτό των άλλων σχολείων, να μάθουν να συνεργάζονται, να λύνουν προβλήματα και να αναπτύξουν την κριτική σκέψη. Και φυσικά, ένας μεγάλος μας στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους μαθητές σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και να τους παρακινήσουμε σε πράξεις καλοσύνης για τον πλανήτη και την κοινότητά μας χωρίς αντάλλαγμα.

Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, όπου μπορείτε να διαβάσετε στα Αγγλικά περισσότερα για το έργο μας...

Φωτογραφία από reneebigelow από το Pixabay

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου