Translate

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

We Learn Together, We Grow Together

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-24, το τμήμα ΣΤ1, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και του μαθήματος των Δεξιοτήτων και της Πληροφορικής, συμμετέχει σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο “We Learn Together, we grow together” («Μαθαίνουμε μαζί, μεγαλώνουμε μαζί»), που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 8 σχολεία από 7 Ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία, Κροατία και Πολωνία.

Λίγα λόγια για το έργο μας: Το έργο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών, στοχεύει στην ανάπτυξη των γλωσσικών και ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και άλλων βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα και που χρησιμεύουν στην υλοποίηση όσων μαθαίνουν στο σχολείο, αφορούν στις διαπροσωπικές ικανότητες των μαθητών και σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Οι μαθητές αναμένεται να εργαστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε μια ποικιλία θεμάτων τα οποία ενδιαφέρουν τα παιδιά της ηλικίας τους, αντλούνται από την καθημερινή τους ζωή και το περιβάλλον τους και συνδέονται με το σχολικό τους πρόγραμμα.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

- Να κάνει τους μαθητές πρόθυμους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να συνειδητοποιήσουν τις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές

- Να παρακινήσει τους μαθητές να μάθουν αγγλικά για επικοινωνιακούς σκοπούς και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων 

- Να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις γλωσσικές, ψηφιακές, επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες τους και άλλες ήπιες δεξιότητες όπως ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ομαδικό πνεύμα, επιχειρηματικό πνεύμα,  διαχείριση χρόνου και συναισθηματική νοημοσύνη

- Να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν την αυτονομία τους, την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα και να προωθήσει την ανεκτικότητα, το σεβασμό της διαφορετικότητας, της αποδοχής, της συνεργασίας και αλληλεγγύης.

- Να εξοικειώσει τους μαθητές με μια ποικιλία θεμάτων όπως την ευρωπαϊκή πολιτιστική πολυμορφία και πολιτιστική κληρονομιά, τα δικαιώματα των παιδιών, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την αναπηρία και τη συμπερίληψη, το STEM και μελλοντικά επαγγέλματα που σχετίζονται με το STEM

- Να διδάξει στους μαθητές τους διαφορετικούς ρόλους που θα μπορούσαν να έχουν ως ερευνητές, σχεδιαστές, ρεπόρτερ, ξεναγοί, φωτογράφοι, καλλιτέχνες κ.λπ.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΡΓΟΥ: η εργασία όλων των σχολείων που συμμετέχουν θα αποτυπωθεί σε κοινούς ψηφιακούς πίνακες padlet και digipad και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακού ταξιδιωτικού οδηγού, τη δημιουργία λεξικού με εικόνες παλιών και νέων επαγγελμάτων, μια ξενάγηση από τους ίδιους τους μαθητές π.χ. σε κάποιο σημαντικό για την περιοχή μας αρχαιολογικό χώρο, συνεντεύξεις επαγγελματιών και μια πολυπολιτισμική διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή.  

Για τις ανάγκες του έργου, χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, που αποτελεί τον ασφαλή διαδικτυακό τόπο του έργου μας. Εκεί παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας. 

Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου