Translate

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Animal friends in an animal-friendly world

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-20, η Ε2 Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο Animal friends in an animal-friendly world ("Φίλοι των ζώων σε ένα φιλικό προς τα ζώα κόσμο")

Στόχος του έργου αυτού που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8 έως 15 ετών, ήταν να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να τα βοηθήσει να τα αγαπήσουν περισσότερο. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά, γνώρισαν κάποια από τα πιο συνηθισμένα ζώα παρουσιάζοντάς τα σε ένα συνεργατικό ηλεκτρονικό βιβλίο και σχεδίασαν έναν δικό τους κόσμο φιλικό προς αυτά. Οι μαθητές πήραν μέρος σε διαγωνισμό λογοτύπου για το έργο, ενημερώθηκαν από το Φιλοζωικό σύλλογο Καλαμάτας σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και την επικρατούσα κατάσταση με τα αδέσποτα στη χώρα μας, έκαναν μια εικονική επίσκεψη στο καταφύγιο του συλλόγου και έφτιαξαν μια φανταστική συνέντευξη με έναν κτηνίατρο, γιατί λόγω καραντίνας οι επισκέψεις δεν ήταν δυνατές. 

Για τις ανάγκες του έργου, χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, που αποτελεί τον διαδικτυακό τόπο του έργου μας. Εκεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρουσίασαν τη δουλειά τους και επικοινώνησαν με τους μαθητές των άλλων σχολείων μέσω γραπτών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή και χώρων συζητήσεων (project journal, forum, chatroom). Για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, χρησιμοποιήσαμε εργαλεία όπως κείμενα, βίντεο, παρουσιάσεις, σκίτσα, ηχογραφήσεις κ.ά.

Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...


 
Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning, με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας και πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο 2021 στην κατηγορία 7-11 ετών:


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου