Translate

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Pay it forward

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-20, η ΣΤ1΄ Τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, πήρε μέρος σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο Pay it forward.

Το όνομα του έργου μας προήλθε από την ταινία Pay it forward (Χωρίς αντάλλαγμα). Το σύνθημά μας ήταν "420 δέντρα - 420 πράξεις καλοσύνης" και ο σκοπός μας ήταν να είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο. Το θέμα του έργου ήταν πράξεις καλοσύνης για τον πλανήτη και την κοινότητά μας χωρίς αντάλλαγμα. Ένα από τα σχολεία-συνεργάτες στο έργο θα έκανε μια καλή πράξη και, στη συνέχεια, ένα άλλο σχολείο-συνεργάτης θα έκανε μια δεύτερη πράξη καλοσύνης της επιλογής του π.χ. να φυτέψουν δέντρα, να επισκεφτούν και να προσφέρουν κάτι που έφτιαξαν τα παιδιά σε ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή σε ένα οίκο ευγηρίας, να προσφέρουν τρόφιμα ή ρούχα σε άστεγους, να δωρίσουν ρούχα και βιβλία που δεν χρειάζονται σε ένα ορφανοτροφείο, να διοργανώσουν ένα παζάρι μεταχειρισμένων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, να καθαρίσουν μια ακτή ή ένα κοινόχρηστο χώρο κλπ.

Οι μαθητές μας επέλεξαν να διοργανώσουν στο σχολείο Χριστουγεννιάτικο παζάρι μεταχειρισμένων και χειροποίητων αντικειμένων και δώρισαν το ποσό που συγκέντρωσαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Έγραψαν ένα από τα κεφάλαια της συνεργατικής ιστορίας του έργου μας με τίτλο "Πώς η καλοσύνη άλλαξε τον κόσμο", κεφάλαιο που είχε σαν θέμα του την υπό εξαφάνιση θαλάσσια χελώνα που συναντάται και στην περιοχή μας, την καρέτα καρέτα. Επίσης, τα παιδιά φύτεψαν στην αυλή του σχολείου ένα ελαιόδεντρο σαν σύμβολο φιλίας και ειρήνης αλλά και σαν μια καλή πράξη για τον πλανήτη μας. Τραγούδησαν, όπως και οι συνεργάτες μας, ένα τραγούδι στα Αγγλικά με τίτλο Send it on στέλνοντας το μήνυμα ότι μια πράξη καλοσύνης φέρνει την άλλη. 

Περισσότερες πληροφορίες και δραστηριότητες θα βρείτε στο Twinspace του έργου...


 
  

Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning: 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου