Translate

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Famous people in Europe



Κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 το τμήμα ΣΤ2, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, συμμετείχε σε ένα παιδαγωγικό έργο eTwinning με τίτλο Famous people in Europe” («Διάσημοι Ευρωπαίοι»), που διήρκεσε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και στο οποίο συμμετείχαν πλήθος σχολείων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.


Λίγα λόγια για το έργο μας: Το έργο αυτό στόχευε στην παρουσίαση σημαντικών προσωπικοτήτων της Ευρώπης. Οι μαθητές έμαθαν για αυτές τις προσωπικότητες και συνειδητοποίησαν τον μεγάλο πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης, την οποία γιορτάζαμε το 2018-19. Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά παρουσίασαν τον εαυτό τους, το σχολείο και τη χώρα τους στους συνεργάτες μας, συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό για το λογότυπο του έργου και ανέλαβαν να βρουν πληροφορίες και να παρουσιάσουν 4 με 5 σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας και την περίοδο που αυτές έζησαν. Στο τέλος δημιούργησαν ένα συνεργατικό βιβλίο με διάσημους Ευρωπαίους και ένα συνεργατικό παιχνίδι σχετικά με αυτούς. Για τις ανάγκες του έργου, χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα Twinspace του eTwinning, που αποτέλεσε τον διαδικτυακό τόπο του έργου μας. Εκεί τα παιδιά, αφού έγιναν μέλη, έφτιαξαν ένα απλό προφίλ για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους μαθητές των άλλων σχολείων μέσω γραπτών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή και χώρων συζητήσεων (project journal, forum, chatroom) και μέσω του συνεργατικού διαδικτυακού εργαλείου padlet. Για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, χρησιμοποιήσαμε εργαλεία όπως κείμενα, βίντεο,  παρουσιάσεις, σκίτσα, τηλεδιάσκεψη κ.ά.
Αν και η δουλειά έγινε κυρίως στην τάξη για να μην επιβαρυνθεί το πρόγραμμα των παιδιών με πρόσθετες υποχρεώσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν στην πλατφόρμα Twinspace και από το σπίτι και δεν ήταν λίγες οι φορές που με ενθουσιασμό δούλεψαν με τα εργαλεία που μάθαιναν στην τάξη, εξερευνώντας τα περαιτέρω και βοηθώντας τους συμμαθητές τους που συναντούσαν δυσκολίες.




Τα οφέλη των μαθητών που συμμετείχαν ενεργά στο έργο μας πιστεύουμε είναι πολλά: οι μαθητές ήρθαν σε επαφή και αντάλλαξαν εμπειρίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες βελτιώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και κάνοντας καινούριους φίλους, έμαθαν περισσότερα για τους πολιτισμούς των άλλων χωρών όπως επίσης και να σέβονται ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων, είχαν ένα κίνητρο να μάθουν Αγγλικά για να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους που δε μιλάνε Ελληνικά βελτιώνοντας τη γλωσσική τους ευχέρεια στην ξένη γλώσσα (γραπτή και προφορική) καθώς και τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ, έμαθαν να συνεργάζονται με άλλους, να αναζητούν πληροφορίες και να επιλύουν προβλήματα, ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη, έμαθαν να είναι πιο υπεύθυνοι, πιο αυτόνομοι, πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο, να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες του κ.ά. 
 
Το έργο βραβεύτηκε με Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning: 

 

Περισσότερα στο Twinspace του έργου μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου